Oblíbená vánoční dobrota

094348a32a_81754589_o2

Tento projekt pořádají Abyss a Syki

Jelikož doma moc cukroví neděláme, tak věřte, že tohle musí být fakt dobrá mňamka… 😀 Dnes vám ukážu recept na Šalamouna. Co je to? Buchta. Není vánoční ani nijak sváteční, ale nám doma chutná.  Na konci vašeho pečení by měla vypadat asi takto:

ves2a6c56_15ona18a

A tady už je samotný recept:

Na velkém kastrolu rozpustíme 1 tuk Hera s 2 sklenicemi (0,33 l / 1 sklenice) pískového cukru, 1 sklenicí vody, 2 lžícemi kakaa a necháme povařit. Stranou odlijeme 1 sklenici této směsi. Zbytek necháme vycladnout a vmícháme 2 sklenice polohrubé mouky, 4 vejce a 1 prášek do pečiva. Těsto je řídké jako perník. Nalijeme je na vymaštěný plech. Po upečení ihned polijeme směsí ze sklenice a posypeme kokosem.

Ještě bych na závěr řekla, že pokud se srazí, tak to ničemu nevadí. Mně to dokonce chutná víc, než když je půl metru vysoká. 😛

 

Přečetl jsem?Děkuji za přečtení.

Tento příspěvek si zatím nikdo nepřečetl. Buďte první!

  • Vypadá to mňamózně, ale já s mým kulinářským uměním bych tak akorát podpálila barák:D